Erroll Marshall

Familieterapeut

Når livet udfordrer og vi søger hjælp hos professionelle, er jeg meget optaget af, at vi bliver set og forstået som hele mennesker.

Telefon: 31 36 02 89
E-mail: kontakt@errollmarshall.dk
www.errollmarshall.dk
Axel Gruhns Vej 16
8270 Højbjerg 

Jeg er 51 år og har en datter på 11 år. Efter flere år på landet, er min datter og jeg nu tilbage i min by, Århus. 

Jeg har siden 2004 arbejdet med familier som har et barn med autisme. Et arbejdsliv som har budt på forskelligartede og spændende stillinger. Kombineret løbende med uddannelser og en generel nysgerrighed står jeg i dag solidt på to faglige ben. Et teoretisk og videns baseret ben, og et ben baseret på massiv og bred praktisk erfaring. Den kombination oplever jeg er yderst konstruktiv og nødvendig, når jeg skal gøre en forskel for de familier jeg samarbejder med. 

Jeg har særligt fokus på

  • Autismeforståelse
  • Justering og udvikling af støtteredskaber og struktur i hjemmet
  • Overbelastning, sårbarhed og mistrivsel hos barn, søskende OG forældre
  • Den ofte svære vej gennem systemer som skole, myndighed og psykiatri.
  • Den nære familie og andet netværk
  • Forældregrupper

En mor sagde engang til mig, om hendes dengang 15. årige søn: “Det er først nu jeg ser min søn, og jeg elsker det jeg ser”.

Jeg blev meget berørt og er måske noget af det smukkeste jeg har hørt i mit arbejdsliv. Det er 5 år siden nu, og jeg tænker ofte på det. På det smukke i at nå dertil, men også den alt for hårde kamp denne og andre familier i samme situation har og skal kæmpe. Det vil jeg gøre nemmere.

Autisme er en gennemgribende udviklingsforstyrrelse og en anderledes måde at sanse, forstå og navigere i verden på. Det er ligeledes gennemgribende for den hverdag og det liv man som forældre havde forestillet sig, før man fik barn. Kompleksiteten, udfordringerne og konsekvenserne er massive på så mange niveauer. 

Det er min overbevisning og erfaring, at høj specialisering i både teori og praksis er nødvendig for at kunne skabe de forandringer familien ønsker og har brug for.

Jeg ved hvad du som barn, dine søskende og I som forældre går igennem. På tættest mulige hold har jeg været sammen med familien, lige der. Når tingene vælter om morgenen fordi tøj eller morgenmad driller eller den svære tur gennem skolegården. Jeg har spist med den unge, guidet gennem det svære brusebad og jeg ved hvordan en nedsmeltning efter skoledagen opleves.

Jeg har været med fra de første fornemmelser af noget skævt, til kampen for at blive hørt og forstået af egen familie, skole, myndighed og psykiatri. Gennem udredning, bekymring, uvished, sorg til den massive udmattelse efter mange svære år med psykisk og fysisk overbelastning.

En forælder har beskrevet mig som Mere menneske end myndighed, hvilket jeg blev rigtig glad for.

Som familie bliver I bombarderet med gode råd, ny viden og velmenende ønsker om at hjælpe. 

Flertallet af disse råd er baseret på uvidenhed i forhold til enten dit barns autisme eller hvordan jeres familie lever og fungerer. De råd som er relevante, har I måske oplevet svære at omsætte, så det skaber værdi i jeres hverdag.

Jeg anbefaler netop derfor, at mindst en af vores samtaler foregår hjemme hos jer. Det hjælper mig med, sammen med jer, at udvikle og tilpasse de støtteredskaber, strukturer og rutiner der passer til jeres virkelighed. 

Det er i detaljen, i forskellene på børn og familier, samt autismens mange ansigter, at nøglen til forandring ligger.